Chinese Groene Thee

Een klein deel van alle groene thee bestaat uit hele blaadjes, waardoor de kwaliteit van de thee nogal verschilt. De Tze Tji Chun Chinese groene thee wordt in Taiwan op een hoogte van ongeveer 800 meter verbouwd. Het klimaat en de kwaliteit van de grondsoort zijn mede bepalend voor de goede kwaliteit van deze thee.

Bij deze thee worden de twee jongste topbladeren met de hand geplukt en verwerkt volgens de eeuwenoude Tze Tji Chun traditie. Volgens deze traditie worden de bladeren eerst gestoomd, met hete lucht gedroogd en tot slot wordt met een speciale techniek ieder blaadje in elkaar gedraaid.

Deze thee is slechts licht gefermenteerd, hierdoor blijven belangrijke stoffen in de thee bewaard. Uiteraard is deze thee een geheel natuurlijk product zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

Daarnaast is Tze Tji Chun Chinese groene thee niet alleen goed voor uw lichaam, maar ook mild voor de portemonnee. De theeblaadjes kunnen na 1 keer zetten nog eens 5 keer gebruikt worden. In combinatie met onze theebekers met filter is deze thee zuinig en handig in gebruik.

Drinkt u elke dag 3 koppen thee dan doet u maar liefst vier maanden met een pak van 150 gram thee.

Wij hebben deze verpakkingen standaard op voorraad:

TheeToko Chinese Groene Thee 50gram
Chinese Groene Thee 50 gram
TheeToko Chinese Groene thee 150 gram
Chinese Groene Thee 150 gram
TheeToko Chinese Groene Thee 250gram
Chinese Groene Thee 250 gram
Zo zet u makkelijk thee…

Plaats de filter in de theebeker. Doe 2 kleine theelepeltjes (of 1 maatlepel) thee in de filter van uw theebeker zodat de bodem net bedekt is.

Vul de beker met kokend water, laat 1 minuut trekken. Plaats de filter op de onderzetter (deksel) en geniet van uw thee!

U kunt dezelfde theebladeren daarna nog 5 keer gebruiken en op die manier dus 6 theebekers van 250 ml zetten. Steeds opnieuw de filter terugplaatsen en opgieten.

Ook kunt u hiermee 3 keer een pot thee zetten van maar liefst 1,5 liter.